Overzicht cases
 
Commute, een veilig alternatief op toeteren: Communiceer met andere automobilisten door je autoraam als "waarschuwing-scherm" te laten fungeren.

Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker. Er komen meer auto's op de weg. Al meer dan honderd jaar hebben we in feite alleen de claxon op het stuur om te "communiceren" Echter wordt de toeter vaak verkeerd opgevat, schrikt het af of zorgt het voor frustratie bij mede weggebruikers.

 

Door een nieuwe communicatiemethode aan auto's toe te voegen, zijn automobilisten in staat om op een veilige en effectieve manier beter te communiceren vanuit hun auto.

Commute is een modulaire toevoeging aan het dashboard van auto’s waarmee automobilisten een simpele “boodschap” kunnen selecteren. Het gekozen bericht wordt op het raam van de auto getoond door middel van nieuwe transparante OLED techniek. De vaste set aan “boodschappen” bestaand onder andere uit; “Pas op!”, “Thanks” en “Sorry”.

 

Hoewel het product wellicht nog te futuristisch is, zet het mensen aan het denken over communicatie, frustratie en veiligheid in het verkeer.